Cuketové lodičky s mletým masem - LC

Laduš

Cuketové lodičky s mletým masem - LC

Postup přípravy

  1. Cukety jsem omyla a každou rozřízla na tři části. Špalíčky jsem podélně překrojila a vnitřek vydlabala lžící. Posolila jsem je a nechala vypotit.

    Nakrájela jsem cibuli nadrobno a na oleji ji osmahla dozlatova.

    Nastrouhala jsem sýry, nakrájela rajčata a připravila bylinky. Dejte pozor, abyste měli jen lístky, nesmí tam zůstat tuhé stonky.

  2. Mleté maso jsem osolila, opepřila, přidala prolisovaný česnek, usmaženou a vychladlou cibuli a sýry. Vše jsem důkladně prohnětla rukou. Pak jsem už jen opatrně přimíchala nakrájená rajčata.

    Z cuket jsem vylila vodu, ještě jsem je osušila papírovými utěrkami a naplnila jsem je masovou směsí. Také to jde mnohem lépe rukama.

  3. Cuketové lodičky (celkem jich bylo 12) jsem naskládala na plech vyložený pečícím papírem a posypala jsem je zbytkem sýru. Vložila jsem je do předehřáté trouby a pekla 40 minut.

    Jako přílohu mám ještě vařenou brokolici a čerstvou zeleninu.

    A jako dezert jsem měla cuketový perník. Takže... cuketovému šílenství zdar!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte