Cuketové lasagne

Lucca

Zdravá verze oblíbeného jídla. Chvíli si s tím musí člověk pohrát , ale výsledek stojí za to.

Cuketové lasagne

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
hovězí mleté maso 500 g
cibulka jarní, sečka 2 kusy
rajčata v plechovce 400 g
česnek 3 stroužky
oregano, dobromysl sušená 1 lžička
kořenicí směs italské koření 1 lžička
sůl 1 špetka
pepř černý 1 špetka
cuketa 1 kus
mozzarela 3 kusy
sýr gouda krájený 200 g
sýr eidam 45% 150 g

Postup přípravy

  1. V první řadě si uděláme omáčku. Zpěníme jarní cibulku a česnek. K tomu přihodíme maso okořeníme a přidáme plechovku rajčat. Necháme probublávat asi 15 minut. Mezitím si cuketu omyjeme , usušíme a nakrájíme na tenké plátky. Mozzarellu si též nakrájíme. Poté vše vrstvíme do pekáčku. Směs, cuketu, sýry... Poslední bohatá vrstva budou sýry. Zakrejeme alobalem a pečeme na 200° 50 minut. Pak odkryjeme a necháme péct ještě 30 minut. Nelekejte se cuketa pustí vodu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů