Cuketové lasagne
Zdravá verze oblíbeného jídla. Chvíli si s tím musí člověk pohrát , ale výsledek stojí za to.
- 2h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hovězí mleté maso | 500 g |
cibulka jarní, sečka | 2 kusy |
rajčata v plechovce | 400 g |
česnek | 3 stroužky |
oregano, dobromysl sušená | 1 lžička |
kořenicí směs italské koření | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
pepř černý | 1 špetka |
cuketa | 1 kus |
mozzarela | 3 kusy |
sýr gouda krájený | 200 g |
sýr eidam 45% | 150 g |
Postup přípravy
-
V první řadě si uděláme omáčku. Zpěníme jarní cibulku a česnek. K tomu přihodíme maso okořeníme a přidáme plechovku rajčat. Necháme probublávat asi 15 minut. Mezitím si cuketu omyjeme , usušíme a nakrájíme na tenké plátky. Mozzarellu si též nakrájíme. Poté vše vrstvíme do pekáčku. Směs, cuketu, sýry... Poslední bohatá vrstva budou sýry. Zakrejeme alobalem a pečeme na 200° 50 minut. Pak odkryjeme a necháme péct ještě 30 minut. Nelekejte se cuketa pustí vodu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů