CUKETOVÉ KROKETY S BRAMBOROVOU KAŠÍ

Danula

Tyhle nezbedné zelené kuličky se od prvního okamžiku staly oblíbeným zpestřením našeho jídelníčku. A protože je v nich naše oblíbená cuketa a taky spousta sýra, jedna várka už u nás prostě není reálná...

CUKETOVÉ KROKETY S BRAMBOROVOU KAŠÍ

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
cuketa 1 kus
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 0,5 lžičky
česnek stroužky 3 kusy
vajíčka 1 kus
sýr eidam 30% 100 g
strouhanka 4 lžíce
hladká mouka pšeničná 3 lžíce
olej řepkový 200 ml

Postup přípravy

  1. 1 středně velká cuketa (najemno nastrouhat i se slupkou, nechat chvilku "vyplakat" a pak slít přebytečnou tekutinu), 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 3 stroužky česneku (prolisovat), 1 vejce, 100g tvrdého sýra (najemno nastrouhat), 4 lžíce strouhanky, 3 lžíce hladké mouky.

  2. Vše smíchat, vlhkýma rukama tvořit menší kuličky, obalit v trojobalu a smažit ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Hotové nechat na papírové utěrce, aby odsála přebytečný tuk.

  3. Kroketky jsou výborné se zeleninovým salátem a nějakým super dresinkem nebo třeba s bramborovou kaší.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů