CUKETOVÉ HALUŠKY S CIBULKOU A UZENÝM MASEM

Danula

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

CUKETOVÉ HALUŠKY S CIBULKOU A UZENÝM MASEM

Odjakživa jsem nesmírně milovala halušky.

Ať už s cibulkou, se slaninou, se zelím nebo s bryndzou, nikdy mi nestačila jen jedna porce. Jako dva spiklenci jsme se se sestrou pokaždé plížily do kuchyně pro přídavek...

Postup přípravy

  1. Cuketu nastrouhám na jemném struhadle (mladou neloupu, starší kousky s tvrdou slupkou oloupu a vydlabu), nezbavuju tekutiny!!!, přidám vejce, sůl, sušený česnek, Solamyl a mouku a umíchám řidší těsto.

  2. Do vroucí osolené vody vhodím zkušební mininoček, pokud se rozvaří, přidám ještě mouku. Poté těsto vyškrábnu do haluškovače a plastovou stěrkou protlačím do vroucí vody. Ode dna podeberu, aby halušky nepřisedly ke dnu a vařím, dokud všechny nevyplavou. Jsou téměř v mžiku hotové. Pak vyberu cedníkem a ihned zchladím ve studené vodě, aby se úplně "nerozblemcaly".

  3. Hotové promíchám s orestovanou cibulkou a na kostičky nakrájeným orestovaným uzeným špekem (samozřejmě vše i s rozehřátým tukem, halušky to krásně oddělí, promastí a ovoní).

  4. Na toto množství stačí cca 150g uzeného masa, anglické slaniny nebo špeku a 1 středně velká cibule. Přidám 2 lžíce zakysané smetany, dle chuti dosolím a dochutím sušeným česnekem, opět promíchám a ihned servíruji.

  5. Připravuji z dvojité dávky, protože se rychle "vypařují" :D, ale to poznáte sami, pokud se rozhodnete tenhle recept vyzkoušet. Cibulky a uzeného masa restuju hned dvojnásobek, těsto na halušky připravuji a zavařuji po dávkách, aby nezřídlo.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte