CUKETOVÉ DONUTY S KÁVOVOU POLEVOU
Od chvíle, co jsem si za pár kaček pořídila plech na donuty, se jich nemůžeme nabažit. Pořád vymýšlím jak je ozvláštnit. Kombinace double chocolate nebo čokoláda s vanilkou nikdy neomrzí, ale mně poslední dobou docela baví nahrazovat část mouky ovocem nebo zeleninou. Ověřila jsem si to už u cuketové bábovky, taková náhrada přidá do těsta úplně neskutečnou vláhu.
- 45m
- 20 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
kokosové mléko | 125 ml |
hladká mouka pšeničná | 1,5 hrnků |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
sůl | 1 špetka |
cukr moučka | 50 g |
cuketa | 1 hrnek |
kokosový olej | 2 lžičky |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
cukr moučka | 250 g |
káva silná, hotový nápoj | 20 ml |
vanilkový extrakt | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Cuketu nastrouhejte najemno a vymačkejte z ní přebytečnou vodu.
-
Kokosové mléko, vejce a kokosový olej dejte do robotu a něchte několik minut prošlehat. Přidejte všechny zbývající suroviny a opět šlehejte. Nakonec přimíchejte cuketu.
-
Pečte na donutovém plechu – vymazaném, formičky plňte zhruba na 3/4 – zhruba 15-20 minut na 180°C. Zda jsou koblížky upečené otestujte špejlí.
-
Než budete donuty namáčet v polevě, nechte je úplně vychladnout.
-
Poleva: Do menší misky dejte cukr a vanilkový extrakt. Lehce promíchejte. Pomalu – po lžičkách – přidávejte kávu, dokud nedostanete krásně hladkou polotekutou polevu.
-
Hotové koblížky v ní z poloviny namočte a nechte zatuhnout.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů