Cuketové Brownies - LC
Výborný lowcarb dezert v čase cuket, zkuste! Nejsou tam vůbec cítit, brownies bude chutnat všem. Děkujeme Zdence Dýčkové za recept :)
- 30m
- 24 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Historické
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Párty
- Pečení
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 24 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandlová mouka | 320 g |
kakaový prášek, holandské kakao | 90 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 12 g |
skořice mletá | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
xylitol, cukr březový | 3 lžíce |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
kokosový olej | 3 lžíce |
vajíčka | 2 kusy |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžíce |
cuketa | 4 hrnky |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 100 g |
pistácie nesolené | 20 g |
Postup přípravy
-
Cuketu si nastrouháme. Olej si rozehřejeme. Smícháme si všechny sypké suroviny, přidáme vše ostatní včetně cukety i se šťávou. Dáme péct, zkusíme špejlí. Mírně schladlé polijeme rozpuštěnou čokoládou a můžeme posypat ořechy, kokosem...
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů