Cuketové bramboráky s uzeným masem

Jídelní plán

Cuketové bramboráky s uzeným masem

Bramboráky na low carb? No určitě! Tohle je můj oblíbený recept na vynikající nízkosacharidové bramboráčky se slaninou a bez psyllia. Jsou rychlé, dobré a budou chutnat všem.

Postup přípravy

  1. Jednu menší cuketu nastrouháme najemno, osolíme a po chvíli vymačkáme šťávu do sucha. Přidáme na kostičky pokrájené uzené (nebo libovou slaninu), koření, utřený česnek a lahůdkové droždí. Ochutnáme a případně dokořeníme nebo dosolíme podle vlastní chuti.

    Přidáme vejce a vše promícháme. Na pánev děláme tenké lívanečky a smažíme je na rozpáleném sádle do křupava. Z uvedené dávky vyjde 5 menších bramboráčků. Placičky lze také upéct na pečicím papíře bez sádla v troubě.

    Vynikající jsou také, když nahradíte sušenou majoránku čerstvými bylinkami – oregánem, majoránkou, tymiánem nebo saturejkou...

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte