CUKETOVÁ TORTILLA - LC
V čase cuket báječné lowcarb jídlo, naplníme masem, šunkou, sýrem, zeleninou...co zrovna máme. Skvělé i na cesty! Děkujeme Katce Knapové za recept :)
- 45m
- 5 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
cuketa | 2 kusy |
vejce slepičí velké, l | 2 kusy |
sýr čedar, cheddar | 2 hrnky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Nastrúhajte cuketu, osolte a vložte ju do pevnej utierky. Z cukety vyžmýkame čo najviac vlhkosti. Keď máte pocit, že ste dostali toľko, koľko môžete, rozviňte uterák a nechajte ho niekoľko minút odpočívať, potom to skúste znova. Nevynechávajte ani druhý krok, cuketa musí byť úplne suchá.
-
Presuňte suchú cuketu do misky a zmiešajte s nastrúhaným čedarom alebo iným syrom vajcami, práškom do pečiva.
-
Cesto odoberte pomocou 1/4 šálky odmerky na malé tortilly alebo 1/2 odmerky na veľké tortilly a položte na silikónom vystlaný plech a utľapnite do veľmi tenkého kruhu. Pečte 15 minút a tortilly opatrne otočte. Pečte 3-5 minút, kým tortilly nestuhnú a nezačnú jemne hnednúť, ako je znázornené. Kvalita vašich tortíl bude veľmi závisieť od toho, koľko vlhkosti z cukety dostanete, ak je cuketa mokrá, tortilly budú mokré.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů