V čase cuket báječné lowcarb jídlo, naplníme masem, šunkou, sýrem, zeleninou...co zrovna máme. Skvělé i na cesty!
Děkujeme Katce Knapové za recept :)
- 45m
- 5 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
nastouhat 2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
nastrouhat 2 hrnky |
2 hrnky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Nastrúhajte cuketu, osolte a vložte ju do pevnej utierky. Z cukety vyžmýkame čo najviac vlhkosti. Keď máte pocit, že ste dostali toľko, koľko môžete, rozviňte uterák a nechajte ho niekoľko minút odpočívať, potom to skúste znova. Nevynechávajte ani druhý krok, cuketa musí byť úplne suchá.
-
Presuňte suchú cuketu do misky a zmiešajte s nastrúhaným čedarom alebo iným syrom vajcami, práškom do pečiva.
-
Cesto odoberte pomocou 1/4 šálky odmerky na malé tortilly alebo 1/2 odmerky na veľké tortilly a položte na silikónom vystlaný plech a utľapnite do veľmi tenkého kruhu.
Pečte 15 minút a tortilly opatrne otočte.
Pečte 3-5 minút, kým tortilly nestuhnú a nezačnú jemne hnednúť, ako je znázornené.
Kvalita vašich tortíl bude veľmi závisieť od toho, koľko vlhkosti z cukety dostanete, ak je cuketa mokrá, tortilly budú mokré.
Makronutrienty
11%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 500 kJ | 1 060 kJ |
Kalorická hodnota | 119 kcal | 253 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,24 g
0,119 g |
4,75 g
0,252 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,224 SVJ | 0,475 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,97 g
5,04 g |
19 g
10,7 g |
Bílkoviny | 8,66 g | 18,4 g |
Sůl | 1,07 g | 2,27 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů