Moje momentálně nejoblíbenější nízkosacharidová příloha k masu a nebo v případě bez masa si uvařím 2-3 vejce.
- 5m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
3 kusy |
3 kusy |
1 kus |
1 kus |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Červená nebo bílá cibule, může být i pórek nebo jarní cibulka na ghí nebo výpeku z masa a přidám kostky, plátky cukety, dusím, posolím a je to. To nahoře jsou klíčky slunečnice, které si doma klíčím a jsou naprosto Boží, křupou, jsou zdravá a roste to jak "blbý ", přísun vitamínů z domácích zdrojů je super.
-
Co se týče složení přílohy, odměny jsou: cibule, cuketa,paprika. Cibule, brokolice. Cibule, květák. Cibule ,kedlubna. Cibule, zelí....těch variant je tolik, kolik Vám dovolí Vaše fantazie.
P.S., schválně jsem vyfotila jen přílohu, maso bylo snězeno také, ale šlo o tip na přílohu :).
Makronutrienty
54%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 139 kJ | 352 kJ |
Kalorická hodnota | 33,2 kcal | 84,2 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,35 g
1,25 g |
11 g
3,16 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,435 SVJ | 1,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,39 g
0,719 g |
3,53 g
1,82 g |
Bílkoviny | 2,27 g | 5,75 g |
Sůl | 0 g | 0 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů