Cuketová roláda plněná fazolkovou pomazánkou a kuřecími játry

Cuketová roláda plněná fazolkovou pomazánkou a kuřecími játry

Velmi nápaditý a chutný lowcarb oběd/večeře, v sezóně cuket se nízkosacharidový recept hodí ...od Jozefa Kabáta, děkujeme :)

Postup přípravy

  1. Cuketu jsem nahrubo nastrouhal, osolil a nechal cca 15 minut vyplakat. Překlopil do bavlněné utěrky a co nejvíce vymačkal šťávu. V míse smíchal s nastrouhaným sýrem, vejci, solí a pepřem. Pekl jsem na papíru na 180 °C 40 minut (do zezlátnutí).

  2. Na náplň jsem použil mražené fazolky, povařil je cca 5 minut, scedil, nechal vychladnout a co nejvíce z nich vymačkal vodu. Na sádle jsem zesklovatěl cibulku, přidal k fazolkám spolu s ořechy a vejci natvrdo. V sekáčku co nejvíc nasekal do konzistence pomazánky, nakonec přidal sýr a šlehačem zapracoval v hladkou pomazánku. Dochutil solí.

  3. Na sádle podusil kuřecí játra do měkka. Na cuketový plát jsem rozetřel pomazánku a do řady naskládal játra, zamotal do fólie a nechal vychladit přes noc. Sýr si dělám sám, smíchám 250 g tvarohu a 200 g zakysané smetany, lehce osolím nechám na cedníku v utěrce lednici vykapávat 24 hodin.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte