CUKETOVÁ PLACKA
Výborné lowcarb jídlo ala bramborák :) Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cuketa | 1 kus |
mrkev | 1 kus |
vajíčka | 1 kus |
vaječný bílek | 1 kus |
sýr eidam 45%, strouhaný | 100 g |
česnek stroužky | 2 kusy |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 0,2 lžičky |
Postup přípravy
-
Cuketu umyji a i se slupkou nahrubo nastrouhám, mrkev najemno, osolím a nechám vykapat, pak vymačkám všechnu šťávu. Přidám vejce, nastrouhaný sýr, česnek, opepřím. Dám do vymazaného a lahůdkovým droždím vysypaného pekáčku ve slabé vrstvě a peču na 180°C cca 30 minut
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů