Cuketová musaka - LC
Máme cuketu, zkusíme lowcarb variantu oblíbeného jídla? Děkujeme Kaččce Kolníkové za bezva recept :)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
maso mleté | 500 g |
cuketa | 1 kus |
cibule | 2 kusy |
sádlo | 1 lžíce |
sýr gouda | 300 g |
rajčata v plechovce | 400 g |
paprika bílá | 2 kusy |
sůl | 2 lžičky |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
římský kmín mletý, cumin | 0,3 lžičky |
skořice mletá | 1 špetka |
zázvor sušený drcený | 1 špetka |
nové koření | 5 kuliček |
česnek stroužky | 4 kusy |
paprika sladká mletá | 1 lžička |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Cuketu oloupat a nakrájet na slabší plátky, posypat solí a nechat vyplakat. V hlubší pánvi na sádle orestovat cibulku pokrájenou na kostičky, česnek na plátky. Pak k tomu přidat mleté maso a osmažit. Přidat koření, rajčata a papriku nakrájenou na proužky vše nechat chvilku probublat. Pak kuličky nového koření vyndat.
-
Vyplakanou cuketu osušit. Do zapékací mísy dát vrstvu cukety na ní část mleté směsi a zasypat sýrem, druhá vrstva je opět cuketa,masová směs a sýr poslední vrstva by měla být cuketa. Přikrýt alobalem a dát péct do trouby na 200 stupňů. Po 30-40 minutách sundat alobal a nechat zapéct vršek do zlatova. Upečené ještě zasypat sýrem a nechat ve vypnuté troubě sýr rozpustit.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů