Cuketová musaka - LC

Máme cuketu, zkusíme lowcarb variantu oblíbeného jídla? Děkujeme Kaččce Kolníkové za bezva recept :)

Cuketová musaka - LC

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
maso mleté 500 g
cuketa 1 kus
cibule 2 kusy
sádlo 1 lžíce
sýr gouda 300 g
rajčata v plechovce 400 g
paprika bílá 2 kusy
sůl 2 lžičky
pepř černý mletý 0,5 lžičky
římský kmín mletý, cumin 0,3 lžičky
skořice mletá 1 špetka
zázvor sušený drcený 1 špetka
nové koření 5 kuliček
česnek stroužky 4 kusy
paprika sladká mletá 1 lžička
chilli sušené mleté 1 špetka

Postup přípravy

  1. Cuketu oloupat a nakrájet na slabší plátky, posypat solí a nechat vyplakat. V hlubší pánvi na sádle orestovat cibulku pokrájenou na kostičky, česnek na plátky. Pak k tomu přidat mleté maso a osmažit. Přidat koření, rajčata a papriku nakrájenou na proužky vše nechat chvilku probublat. Pak kuličky nového koření vyndat.

  2. Vyplakanou cuketu osušit. Do zapékací mísy dát vrstvu cukety na ní část mleté směsi a zasypat sýrem, druhá vrstva je opět cuketa,masová směs a sýr poslední vrstva by měla být cuketa. Přikrýt alobalem a dát péct do trouby na 200 stupňů. Po 30-40 minutách sundat alobal a nechat zapéct vršek do zlatova. Upečené ještě zasypat sýrem a nechat ve vypnuté troubě sýr rozpustit.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů