Cuketová dobrota - LC

Oli

Cuketa je skvělá surovina pro lowcarb atravování, tento skvělý recept je od Eviny Holečkové, děkujeme :)

Cuketová dobrota - LC

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
cuketa 1 kus
olivový olej 1 lžička
cibule 1 kus
klobása pikantní 100 g
rajský protlak 80 g
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
chilli sušené mleté 1 špetka
smetana ke šlehání, šlehačka 100 ml
česnek stroužky 1 kus

Postup přípravy

  1. Střední cuketu nastrouhat nahrubo, osolit, nechat vypotit, vymačkat vodu.

  2. V kastrolu na kapce oleje orestovat cibuli, pokrájenou nožku pikantní klobásy. Přidáme maličkou konzervu rajského protlaku a zarestujeme, aby se zbavil trpkosti. Můžeme dát i trošku sladidla. Vložíme vymačkanou cuketu, osolíme, opepříme, já jsem dala i špetku chilli. Dusíme do změknutí cukety.

  3. Nakonec vmícháme 1/2 kelímku smetany ke šlehání a malý stroužek utřeného česneku.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů