Cuketová dobrota - LC
Cuketa je skvělá surovina pro lowcarb atravování, tento skvělý recept je od Eviny Holečkové, děkujeme :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Primal
- Recepty po babičce
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cuketa | 1 kus |
olivový olej | 1 lžička |
cibule | 1 kus |
klobása pikantní | 100 g |
rajský protlak | 80 g |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
smetana ke šlehání, šlehačka | 100 ml |
česnek stroužky | 1 kus |
Postup přípravy
-
Střední cuketu nastrouhat nahrubo, osolit, nechat vypotit, vymačkat vodu.
-
V kastrolu na kapce oleje orestovat cibuli, pokrájenou nožku pikantní klobásy. Přidáme maličkou konzervu rajského protlaku a zarestujeme, aby se zbavil trpkosti. Můžeme dát i trošku sladidla. Vložíme vymačkanou cuketu, osolíme, opepříme, já jsem dala i špetku chilli. Dusíme do změknutí cukety.
-
Nakonec vmícháme 1/2 kelímku smetany ke šlehání a malý stroužek utřeného česneku.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů