Cuketa je skvělá surovina pro lowcarb atravování, tento skvělý recept je od Eviny Holečkové, děkujeme :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
80 g |
80 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
100 ml |
100 ml |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Střední cuketu nastrouhat nahrubo, osolit, nechat vypotit, vymačkat vodu.
-
V kastrolu na kapce oleje orestovat cibuli, pokrájenou nožku pikantní klobásy. Přidáme maličkou konzervu rajského protlaku a zarestujeme, aby se zbavil trpkosti. Můžeme dát i trošku sladidla. Vložíme vymačkanou cuketu, osolíme, opepříme, já jsem dala i špetku chilli. Dusíme do změknutí cukety.
-
Nakonec vmícháme 1/2 kelímku smetany ke šlehání a malý stroužek utřeného česneku.
Makronutrienty
27%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 594 kJ | 2 136 kJ |
Kalorická hodnota | 142 kcal | 511 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,09 g
1 g |
21,9 g
3,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,609 SVJ | 2,19 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,5 g
5,85 g |
41,4 g
21 g |
Bílkoviny | 4,89 g | 17,6 g |
Sůl | 0,75 g | 2,7 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů