Cuketová bábovka s citronovou verbenou a meduňkou
Voňavá po citronech a vláčná.
- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
cuketa | 300 g |
citrón | 1 kus |
cukr krupice | 200 g |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
tuk ztužený na pečení - Hera | 100 g |
vajíčka | 2 kusy |
polohrubá mouka | 300 g |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
mléko polotučné 1,5% tuku | 100 ml |
aloisie, citronová verbena | 10 g |
meduňka | 1 hrst |
Postup přípravy
-
V mléce rozmixujeme lístky meduňky a verbeny. Z citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Nastrouháme cuketu. Vymažeme formu na bábovku a vysypeme moukou.
-
Do robota přelijeme mléko s bylinkami, rozklepneme vajíčka, přidáme nastrouhanou cuketu, citronovou šťávu, kůru, cukr, vanilkový extrakt a rozpuštěnou Heru. Promícháme.
-
Vedle v misce smícháme mouku s práškem do pečiva a postupně přidáváme do šlehače k ostatním surovinám. Dobře rozmícháme. Hladké těsto přelijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 45 minut.
-
Poznámka: V tomto receptu je použitá Hera. Není tedy bez tuku. Bohužel pečení není moje nejsilnější stránka a pokusy o pečení bez použití tuku nedopadly dobře.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů