Cuketová bábovka s citronovou verbenou a meduňkou

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Voňavá po citronech a vláčná.

Cuketová bábovka s citronovou verbenou a meduňkou

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
cuketa 300 g
citrón 1 kus
cukr krupice 200 g
vanilkový extrakt 1 lžička
tuk ztužený na pečení - Hera 100 g
vajíčka 2 kusy
polohrubá mouka 300 g
kypřící prášek do pečiva 1 kus
mléko polotučné 1,5% tuku 100 ml
aloisie, citronová verbena 10 g
meduňka 1 hrst

Postup přípravy

  1. V mléce rozmixujeme lístky meduňky a verbeny. Z citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Nastrouháme cuketu. Vymažeme formu na bábovku a vysypeme moukou.

  2. Do robota přelijeme mléko s bylinkami, rozklepneme vajíčka, přidáme nastrouhanou cuketu, citronovou šťávu, kůru, cukr, vanilkový extrakt a rozpuštěnou Heru. Promícháme.

  3. Vedle v misce smícháme mouku s práškem do pečiva a postupně přidáváme do šlehače k ostatním surovinám. Dobře rozmícháme. Hladké těsto přelijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 45 minut.

  4. Poznámka: V tomto receptu je použitá Hera. Není tedy bez tuku. Bohužel pečení není moje nejsilnější stránka a pokusy o pečení bez použití tuku nedopadly dobře.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů