Cuketová bábovka s citronovou verbenou a meduňkou

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Cuketová bábovka s citronovou verbenou a meduňkou

Voňavá po citronech a vláčná.

Postup přípravy

  1. V mléce rozmixujeme lístky meduňky a verbeny. Z citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Nastrouháme cuketu.

    Vymažeme formu na bábovku a vysypeme moukou.

  2. Do robota přelijeme mléko s bylinkami, rozklepneme vajíčka, přidáme nastrouhanou cuketu, citronovou šťávu, kůru, cukr, vanilkový extrakt a rozpuštěnou Heru. Promícháme.

  3. Vedle v misce smícháme mouku s práškem do pečiva a postupně přidáváme do šlehače k ostatním surovinám. Dobře rozmícháme. Hladké těsto přelijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 45 minut.

  4. Poznámka: V tomto receptu je použitá Hera. Není tedy bez tuku. Bohužel pečení není moje nejsilnější stránka a pokusy o pečení bez použití tuku nedopadly dobře.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte