Cuketo-celerový koláč plněný hermelínem

Miluji lowcarb slané koláče a ještě radši po vychlazení zastudena :) Recept úžasný, děkujeme Jozefu Kabátovi :)

Cuketo-celerový koláč plněný hermelínem

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
celer 700 g
cuketa 800 g
vajíčka 6 kusů
směs koření na mleté maso 1 lžička
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu 2 kusy

Postup přípravy

  1. Nejprve jsem nahrubo nastrouhal cuketu, osolil a nechal vyplakat. Celer jsem nastrouhal také nahrubo a smíchal s vymačkanou cuketou. Rozdělil jsem směs na 2 poloviny. Do každé poloviny přidal 3 vejce a koření podle chuti. Hermelíny jsem podélně rozřízl.

  2. První polovinu směsi jsem přendal do dortové formy (26 cm) s pečícím papírem, uhladil lžicí a pekl v troubě 30 minut na 170 °C. Částečně upečený korpus jsem vyndal, pokladl na něj hermelíny rozkrojenou částí nahoru a pokladl druhou polovinu zeleninové směsi, aby zakryla hermelíny a znovu uhladil povrch. Dal jsem dále zapékat dalších 45 minut na 180 °C.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů