Cuketo-celerový koláč plněný hermelínem
Miluji lowcarb slané koláče a ještě radši po vychlazení zastudena :) Recept úžasný, děkujeme Jozefu Kabátovi :)
- 1h:30m
- 4 porce
- středně obtížné
- Historické
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Pečení
- Primal
- Regionální a krajové
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
celer | 700 g |
cuketa | 800 g |
vajíčka | 6 kusů |
směs koření na mleté maso | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu | 2 kusy |
Postup přípravy
-
Nejprve jsem nahrubo nastrouhal cuketu, osolil a nechal vyplakat. Celer jsem nastrouhal také nahrubo a smíchal s vymačkanou cuketou. Rozdělil jsem směs na 2 poloviny. Do každé poloviny přidal 3 vejce a koření podle chuti. Hermelíny jsem podélně rozřízl.
-
První polovinu směsi jsem přendal do dortové formy (26 cm) s pečícím papírem, uhladil lžicí a pekl v troubě 30 minut na 170 °C. Částečně upečený korpus jsem vyndal, pokladl na něj hermelíny rozkrojenou částí nahoru a pokladl druhou polovinu zeleninové směsi, aby zakryla hermelíny a znovu uhladil povrch. Dal jsem dále zapékat dalších 45 minut na 180 °C.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů