Miluji lowcarb slané koláče a ještě radši po vychlazení zastudena :)
Recept úžasný, děkujeme Jozefu Kabátovi :)
- 1h:30m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
700 g |
700 g |
800 g |
800 g |
6 kusů |
6 kusů |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu 2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Nejprve jsem nahrubo nastrouhal cuketu, osolil a nechal vyplakat. Celer jsem nastrouhal také nahrubo a smíchal s vymačkanou cuketou. Rozdělil jsem směs na 2 poloviny. Do každé poloviny přidal 3 vejce a koření podle chuti. Hermelíny jsem podélně rozřízl.
-
První polovinu směsi jsem přendal do dortové formy (26 cm) s pečícím papírem, uhladil lžicí a pekl v troubě 30 minut na 170 °C. Částečně upečený korpus jsem vyndal, pokladl na něj hermelíny rozkrojenou částí nahoru a pokladl druhou polovinu zeleninové směsi, aby zakryla hermelíny a znovu uhladil povrch. Dal jsem dále zapékat dalších 45 minut na 180 °C.
Makronutrienty
31%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 330 kJ | 1 717 kJ |
Kalorická hodnota | 79 kcal | 410 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,63 g
0,669 g |
24 g
3,47 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,463 SVJ | 2,4 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,4 g
0,556 g |
22,9 g
2,89 g |
Bílkoviny | 5,96 g | 30,9 g |
Sůl | 0,697 g | 3,62 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů