Cuketo-celerový koláč plněný hermelínem

Cuketo-celerový koláč plněný hermelínem 1 další fotka

Miluji lowcarb slané koláče a ještě radši po vychlazení zastudena :)

Recept úžasný, děkujeme Jozefu Kabátovi :)

Postup přípravy

  1. Nejprve jsem nahrubo nastrouhal cuketu, osolil a nechal vyplakat. Celer jsem nastrouhal také nahrubo a smíchal s vymačkanou cuketou. Rozdělil jsem směs na 2 poloviny. Do každé poloviny přidal 3 vejce a koření podle chuti. Hermelíny jsem podélně rozřízl.

  2. První polovinu směsi jsem přendal do dortové formy (26 cm) s pečícím papírem, uhladil lžicí a pekl v troubě 30 minut na 170 °C. Částečně upečený korpus jsem vyndal, pokladl na něj hermelíny rozkrojenou částí nahoru a pokladl druhou polovinu zeleninové směsi, aby zakryla hermelíny a znovu uhladil povrch. Dal jsem dále zapékat dalších 45 minut na 180 °C.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte