CUKEŤÁKY PLNĚNÉ CHEDDAREM - LC
U nás doma cukety stále jedou a jejich sezóna ještě nekončí! Tentokrát jsem se inspirovala mým vlastním receptem na lowcarb celeráky a je to dobrota! Inspiraci a spoustu mých receptů najdete na mém profilu https://www.instagram.com/lowfit_zuzi/
- 1h
- 8 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Párty
- Pečení
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
cuketa | 800 g |
sýr čedar, cheddar | 100 g |
česnek stroužky | 5 kusů |
vajíčka | 3 kusy |
mouka lněná | 3 lžíce |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 2 lžíce |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
kořenicí směs provensálské bylinky | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Cuketu nastrouháme, necháme vypotit a slejeme přebytečnou vodu. Přidáme k ní vejce, česnek, lněnou mouku, lah. droždí a koření. Na pečící papír tvoříme z těsta placky ➡️ na ně dáme cheddar ➡️poslední vstva bude opět těsto. Pečeme na 180° cca 40 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů