Cukeťák s kapustou

Oli

Skvělé lowcarb sezónní jídlo, doplníme čerstvou zeleninou. Děkujeme Věře Husákové za recept :)

Cukeťák s kapustou

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
cuketa 1 kus
mrkev 1 kus
kapusta hlávková list 4 kusy
vajíčka 2 kusy
slanina anglická 50 g
sýr eidam 45% uzený, 50 g
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka
sádlo 1 lžička
droždí lahůdkové sušené, tebi 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Cuketu a mrkev nastrouhám na hrubém struhadle, osolím, nechám vypotit a zbavím tekutiny. Kapustu spařím vařící vodou a nechám pod pokličkou 15 minut, pak zbavím listy tvrdých částí a nakrájím na kostičky stejně jako slaninu. Přidám vejce, strouhaný sýr, pepř, promíchám a dám do vymazané a vysypané zapékací misky. Peču na 180°C cca 35 minut.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů