Cukeťák s kapustou
Skvělé lowcarb sezónní jídlo, doplníme čerstvou zeleninou. Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cuketa | 1 kus |
mrkev | 1 kus |
kapusta hlávková list | 4 kusy |
vajíčka | 2 kusy |
slanina anglická | 50 g |
sýr eidam 45% uzený, | 50 g |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sádlo | 1 lžička |
droždí lahůdkové sušené, tebi | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Cuketu a mrkev nastrouhám na hrubém struhadle, osolím, nechám vypotit a zbavím tekutiny. Kapustu spařím vařící vodou a nechám pod pokličkou 15 minut, pak zbavím listy tvrdých částí a nakrájím na kostičky stejně jako slaninu. Přidám vejce, strouhaný sýr, pepř, promíchám a dám do vymazané a vysypané zapékací misky. Peču na 180°C cca 35 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů