Cuketa plněná restovanou směsí šmakouna s bramborem na tymiánu

Na vlně chuti

Cuketa plněná restovanou směsí šmakouna s bramborem na tymiánu

Pokud máte chuť na lehké, velmi chutné a navíc výživné dietní jídlo je tento oběd právě pro vás. Já jsem si moc pochutnala a vážně jsem se musela hodně přemlouvat, abych nesnědla i porci, kterou jsem schovala pro manžela.

Postup přípravy

  1. Cuketu rozpůlíme vejpůl, vydlabeme, vnitřek vyhodíme, cuketu zevnitř osolíme a pokapeme olivovým olejem, dáme na plech s pečícím papírem a následně připravíme náplň.

  2. Na Ghí orestujeme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme najemno nastrouhaného šmakouna, společně s kuskusem bez jakékoliv předchozí úpravy, současně přidáme nakrájená rajčata a papriku, nejlépe najemno, vzniklá směs se bude lépe plnit, přisypeme baby grilovací koření, osolíme, krátce prohřejeme, sundáme z plotny a vmícháme rýžovou smetanu, kterou jsme si ochutili dle vlastní chuti Umeoctem, solí a špetkou cukru. Pokud tolerujeme mléčné výrobky můžeme místo této kombinace přidat samotný bílý jogurt, celou směs zamícháme a vzniklou směsí cuketu naplníme.

  3. Naplněnou cuketu pokapeme olivovým olejem, přiklopíme alobalem, aby nedošlo k vysušení a pečeme na 180°C přibližně 20 minut, aby nám cuketa změkla. Nakonec alobal sundáme a pár minut ještě zapečeme. Pokud máte raději šťavnatou, tak již odklopené nepečte.

  4. Já si připravila jako přílohu brambory pečené ve slupce na tymiánu a soli.

    Brambory jsem omyla, pokrájela na měsíčky a vložila na plech s pečícím papírem, osolila a pokapala olivovým olejem, pekla jsem společně s cuketou.

  5. Umeocet: ve skutečnosti se nejedná o skutečný ocet, protože místo kyseliny octové obsahuje kyselinu citronovou. Umeocet je již slaný pozor na přesolení polévky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte