Cuketa jako tatarák
Při prvním pokusu jsem udělala tataráku malé množství, abych věděla, do čeho jdu. A zjistila jsem, že jestli do něčeho jdu, tak je to obchod a v něm dijonská hořčice. Bez ní je totiž tenhle recept jak ryba na suchu. Takže jestli jí doma nemáte, rozhodně doporučuji koupit, protože verze před a po rozhodně mluví pro dodržení surovin přesně tak, jak bylo psáno.
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
- Evropská
- Fitness recepty
- Obědy a večeře
- Párty
- Restování
- Rostlinný původ
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cuketa | 1 kus |
cibule červená | 1 kus |
česnek stroužky | 3 kusy |
hořčice dijonská | 1 lžička |
kečup jemný | 2 lžičky |
olivový olej | 1 lžíce |
sojová omáčka tamari | 1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
muškátový ořech mletý | 1 g |
chilli sušené mleté | 1 g |
paprika sladká mletá | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
Postup přípravy
-
Cuketu je nejlepší mít mladou, tak maximálně do 20 cm - pokud byste měli starší, vyřízněte semínka
-
Cuketu omyjte, osušte, nahrubo nastrouhejte, prosolte a nechte 15-20 minut postát
-
Pak cuketu vyždímejte od přebytečné vody
-
Na oleji orestujte středně velkou cibuli - pokud nebudete mít červenou, prostě dejte žlutou, nic se neděje
-
Když je cibule zlatavá, přidejte vyždímanou cuketu, a orestujte do měkka a odstavte
-
Ještě do horké směsi přidejte koření, kečup a hořčici, promíchejte a nechte vystydnout - množství koření záleží na vás, ale muškátového oříšku jenom špetku, je hodně aromatický - červenou papriku dávat můžete i nemusíte
-
Vychladlou směs ochuťte nastrouhaným česnekem - dejte podle síly a druhu česneku, přidejte sojovou omáčkou a čerstvě vymačkanou citrónovou šťávou
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů