Cudle se zeleninovou omáčkou

Cudle se zeleninovou omáčkou

Rychlé, zdravé lowcarb jídlo - v čase cuket velmi oblíbené a variabilní.

Děkujeme Jozefu Kabátovi za inspiraci :)

Postup přípravy

  1. Cuketu jsem naškrábal na cudle, na váze 300 g.

    https://eshop.tescoma.cz/skrabka-julienne-presto-expert

  2. Zbytek cukety jsem nakrájel na malé kostičky, stejně tak i cibuli, ředkev a kapii. Nejprve jsem na ghí osmažil cibulku, přidal kapii a nakonec ředkev a cuketu. Chvilku jsem dusil pod poklicí do konzistence, aby ještě kostičky byly na skus. Přidal rozmixovaná rajčata, lahůdkovou papriku, sůl, pepř podle chuti a chvilku redukoval do lehkého zhoustnutí. Odstavil pod poklicí a na druhé pánvi si bez tuku osmahl na kostičky bůček.

  3. Super jídlo, začínají všude prodávat cukety, budou teď na mém jídelníčku v různých obměnách častěji. Někdo si je lehce tepelně upraví na tuku, jen krátce, ale mně chutnají syrové a studené s teplou omáčkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte