Cudle s vepřovým masem a omáčkou z černého pepře - LC
Samé dobré suroviny, výsledkem je skvělý nízkosacharidový (low carb) oběd/večeře. Původně jsem chtěla batáty, ale neměli a když mi posledně ta cuketa zachutnala, tak jsem po ní čapla i dnes:)
- 1h
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřové maso | 300 g |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
pepř zelený | 1 lžíce |
smetana ke šlehání, šlehačka | 1 kus |
sůl | 1 špetka |
libeček | 1 hrst |
česnek stroužky | 1 kus |
hořčice plnotučná | 1 lžička |
sýr eidam 30% | 10 g |
cuketa | 1 kus |
sůl | 2 špetky |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Maso si nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a orestujeme na ghí. Díme stranou a necháme na pánvi dojít.
-
V menším hrnci si rozpustíme máslo, přidáme celý pepř (nejlepší je zelený, ale ten taky neměli ), necháme pár sekund probublat. Přidáme smetanu na šlehání, sůl, trošku libečku, stroužek česneku a lžičku hořčice. Za stálého míchání pár minut vaříme. Ke konci jsem přidala 10g Eidamu, aby to dozahustil .
-
Cuketu naškrábeme na nudličky, osolíme a dáme na pánev na rozpuštěné máslo. Cca 1-2 minutky nadzvedáváme vidličkama a je hotovo.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů