Cudle s vepřovým masem a omáčkou z černého pepře - LC

Low_carb_s_andie

Samé dobré suroviny, výsledkem je skvělý nízkosacharidový (low carb) oběd/večeře. Původně jsem chtěla batáty, ale neměli a když mi posledně ta cuketa zachutnala, tak jsem po ní čapla i dnes:)

Cudle s vepřovým masem a omáčkou z černého pepře - LC

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vepřové maso 300 g
sůl 2 špetky
pepř černý mletý 1 špetka
máslo čerstvé 1 lžíce
máslo čerstvé 1 lžíce
pepř zelený 1 lžíce
smetana ke šlehání, šlehačka 1 kus
sůl 1 špetka
libeček 1 hrst
česnek stroužky 1 kus
hořčice plnotučná 1 lžička
sýr eidam 30% 10 g
cuketa 1 kus
sůl 2 špetky
máslo čerstvé 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Maso si nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a orestujeme na ghí. Díme stranou a necháme na pánvi dojít.

  2. V menším hrnci si rozpustíme máslo, přidáme celý pepř (nejlepší je zelený, ale ten taky neměli ), necháme pár sekund probublat. Přidáme smetanu na šlehání, sůl, trošku libečku, stroužek česneku a lžičku hořčice. Za stálého míchání pár minut vaříme. Ke konci jsem přidala 10g Eidamu, aby to dozahustil .

  3. Cuketu naškrábeme na nudličky, osolíme a dáme na pánev na rozpuštěné máslo. Cca 1-2 minutky nadzvedáváme vidličkama a je hotovo.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů