Samé dobré suroviny, výsledkem je skvělý nízkosacharidový (low carb) oběd/večeře.
Původně jsem chtěla batáty, ale neměli a když mi posledně ta cuketa zachutnala, tak jsem po ní čapla i dnes:)
- 1h
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
300 g |
300 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
Omáčka | |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
1 hrst |
1 hrst |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
10 g |
10 g |
Cudle | |
1 kus |
1 kus |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Maso si nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a orestujeme na ghí. Díme stranou a necháme na pánvi dojít.
-
V menším hrnci si rozpustíme máslo, přidáme celý pepř (nejlepší je zelený, ale ten taky neměli ), necháme pár sekund probublat. Přidáme smetanu na šlehání, sůl, trošku libečku, stroužek česneku a lžičku hořčice. Za stálého míchání pár minut vaříme. Ke konci jsem přidala 10g Eidamu, aby to dozahustil .
-
Cuketu naškrábeme na nudličky, osolíme a dáme na pánev na rozpuštěné máslo. Cca 1-2 minutky nadzvedáváme vidličkama a je hotovo.
Makronutrienty
12%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 807 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 193 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,24 g
0,76 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,324 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17 g
9,22 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 7,88 g | 0 g |
Sůl | 0,662 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů