- 20m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
15 g |
15 g |
20 g |
20 g |
5 g |
5 g |
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) 100 g |
100 g |
25 g |
25 g |
Postup přípravy
-
Na ghí nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, na ní osmahněte na proužky nakrájenou slaninu a šunku. Pak přidejte cudle a hrášek a prohřejte. Nakonec stáhněte z plotýnky a vmíchejte ricottu. Posypte parmezánem a podávejte.
Makronutrienty
23%
43%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 362 kJ | 2 517 kJ |
Kalorická hodnota | 86,6 kcal | 602 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,66 g
0,691 g |
25,4 g
4,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,366 SVJ | 2,54 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,32 g
2,95 g |
37 g
20,5 g |
Bílkoviny | 6,88 g | 47,8 g |
Sůl | 0,711 g | 4,94 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů