CUDLE ALLA CARBONARA - LC

CUDLE ALLA CARBONARA - LC

Oblíbená italská pochoutka v lowcarb stylu.

Děkujeme Luc Ka za recept :)

Postup přípravy

  1. Omyjeme cukety, odkrojíme konce a škrabkou Julienne je nastrouháme na nudle (špagety), místy je překrojíme. Cudle lehce posolíme a dáme stranou.

  2. Oloupeme česnek a nasekáme na drobno, to samé uděláme se šalotkou. Pancettu nakrájíme na kostičky. Opláchneme a dosucha otřepeme lístky bazalky. Vejce prošleháme se 3/4 sýra.

  3. Cudle v klubku přemístíme do platýnka a opatrně z nich, jako celku, vymačkáme přebytečnou vodu. Není třeba úplně, jen lehce vymačkat, aby se cudle nepotrhaly.

  4. Ve velké pánvi zahřejeme olej a zpěníme na něm šalotku a česnek, až zesklovatí. Přidáme cudle a 3/4 lístků bazalky, a cca 2 min je restujeme. Pánev stáhneme z plotýnky a přilijeme vaječnou směs. Rychle promícháme. Vejce by se neměla srazit, jen by měla mít krémovou konzistenci omáčky.

  5. Dochutíme pepřem. Dosolovat ani není potřeba, vzhledem k posolení cudlí na začátku a dalším surovinám. Cudle rozdělíme na talíře, posypeme zbylým sýrem a lístky bazalky a ihned podáváme

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte