Oblíbená italská pochoutka v lowcarb stylu.
Děkujeme Luc Ka za recept :)
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
80 g |
80 g |
1 hrst |
1 hrst |
2 kusy |
2 kusy |
sýr parmazánového typu, strouhaný 40 g |
40 g |
40 g |
40 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Omyjeme cukety, odkrojíme konce a škrabkou Julienne je nastrouháme na nudle (špagety), místy je překrojíme. Cudle lehce posolíme a dáme stranou.
-
Oloupeme česnek a nasekáme na drobno, to samé uděláme se šalotkou. Pancettu nakrájíme na kostičky. Opláchneme a dosucha otřepeme lístky bazalky. Vejce prošleháme se 3/4 sýra.
-
Cudle v klubku přemístíme do platýnka a opatrně z nich, jako celku, vymačkáme přebytečnou vodu. Není třeba úplně, jen lehce vymačkat, aby se cudle nepotrhaly.
-
Ve velké pánvi zahřejeme olej a zpěníme na něm šalotku a česnek, až zesklovatí. Přidáme cudle a 3/4 lístků bazalky, a cca 2 min je restujeme. Pánev stáhneme z plotýnky a přilijeme vaječnou směs. Rychle promícháme. Vejce by se neměla srazit, jen by měla mít krémovou konzistenci omáčky.
-
Dochutíme pepřem. Dosolovat ani není potřeba, vzhledem k posolení cudlí na začátku a dalším surovinám. Cudle rozdělíme na talíře, posypeme zbylým sýrem a lístky bazalky a ihned podáváme
Makronutrienty
17%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 499 kJ | 2 683 kJ |
Kalorická hodnota | 119 kcal | 641 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,34 g
0,432 g |
18 g
2,33 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,334 SVJ | 1,8 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,45 g
3,39 g |
50,8 g
18,3 g |
Bílkoviny | 6,37 g | 34,2 g |
Sůl | 0,6 g | 3,23 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů