Crumble s ovesnými vločkami, švestkami, jablky, vlašskými ořechy, přírodním Šmakounem a skořicí bez přidaného cukru

Na vlně chuti

Pokud nevíte kam s jablkíčky, tak tohle je jistota, která nezevšední :) http://navlnechuti.cz/

Crumble s ovesnými vločkami, švestkami, jablky, vlašskými ořechy, přírodním Šmakounem a skořicí bez přidaného cukru

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
ovesné vločky jemné 340 g
máslo přepuštěné, ghí 200 g
mražené švestky 320 g
jablka 7 kusů
ořechy vlašské mleté 2 lžíce
bílkový sýr natural (šmakoun, schmaky) 50 g
skořice mletá 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Ovesné vločky nasypeme do zapékací mísy, přidáme oloupaná, vydlabaná, nahrubo nastrouhaná jablka, pokrájené vypeckované švestky, najemno nastrouhaného Přírodního Šmakouna, namleté vlašské ořechy, posypeme skořicí a zalijeme ve vodní lázni rozpuštěným Alsanem, případně máslem. Vše společně zamícháme, uhladíme a navrch pokrájíme jablíčka na plátky, já si trošku hrála a vykrájela na ozdobu z jablíček srdíčka a následně jsem již jen před zapečením poprášila mletou skořicí.

  2. Připravený koláč vložíme do rozehřáté trouby, pečeme na 200°C přibližně 45 minut, prostě nechat rozpéct a zavonět a je to.

  3. Zde se dá krásně experimentovat, dá se použít celá řada ochucených Šmakounů, já měla načatého přírodního Šmakouna, posledních 50g, samozřejmě si můžete přidat i více, já připravovala i pro syna, a jelikož jsme měli tento víkend Šmakouní hody, nechtěla jsem to přehánět. Pro bezvaječnou dietu, či vegany vynechte Šmakouna, alergici na ořechy vynechají vlašské ořechy. Vykrajovátko ve tvaru srdíčka zakoupíte v různých velikostech v prodejně Orion.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů