Crumble s ovesnými vločkami, švestkami, jablky, vlašskými ořechy, přírodním Šmakounem a skořicí bez přidaného cukru
Pokud nevíte kam s jablkíčky, tak tohle je jistota, která nezevšední :) http://navlnechuti.cz/
- 1h
- 8 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
ovesné vločky jemné | 340 g |
máslo přepuštěné, ghí | 200 g |
mražené švestky | 320 g |
jablka | 7 kusů |
ořechy vlašské mleté | 2 lžíce |
bílkový sýr natural (šmakoun, schmaky) | 50 g |
skořice mletá | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Ovesné vločky nasypeme do zapékací mísy, přidáme oloupaná, vydlabaná, nahrubo nastrouhaná jablka, pokrájené vypeckované švestky, najemno nastrouhaného Přírodního Šmakouna, namleté vlašské ořechy, posypeme skořicí a zalijeme ve vodní lázni rozpuštěným Alsanem, případně máslem. Vše společně zamícháme, uhladíme a navrch pokrájíme jablíčka na plátky, já si trošku hrála a vykrájela na ozdobu z jablíček srdíčka a následně jsem již jen před zapečením poprášila mletou skořicí.
-
Připravený koláč vložíme do rozehřáté trouby, pečeme na 200°C přibližně 45 minut, prostě nechat rozpéct a zavonět a je to.
-
Zde se dá krásně experimentovat, dá se použít celá řada ochucených Šmakounů, já měla načatého přírodního Šmakouna, posledních 50g, samozřejmě si můžete přidat i více, já připravovala i pro syna, a jelikož jsme měli tento víkend Šmakouní hody, nechtěla jsem to přehánět. Pro bezvaječnou dietu, či vegany vynechte Šmakouna, alergici na ořechy vynechají vlašské ořechy. Vykrajovátko ve tvaru srdíčka zakoupíte v různých velikostech v prodejně Orion.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů