Další obměna výborné a výživné snídaně, tentokrát s plná podzimních chutí - jablka, oříšků, skořice.
- 30m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
100 g |
100 g |
puding s příchutí vanilky, prášek 1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
10 g |
10 g |
2 kusy |
2 kusy |
hladká mouka špaldová celozrnná 35 g |
35 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Jablko nastrouhejte nahrubo, promíchejte s pudinkovým práškem, skořicí a nahrubo nasekanými pekany. Dejte do zapékací misky.
-
Bebe sušenky nadrolte nadrobno, přisypte mouku, rozpuštěné máslo a med (nemusí být mnoho, bebe jsou dostatečně sladké). Vypracujte drobenku, kterou nasypte na jablka do misky.
Pečte při 180 °C 15–20 minut. Po vytáhnutí nechejte chvíli zchládnout. Dobrou chuť.
-
Pokud byste crumble chtěli jíst jako svačinku či dezert, báječně se bude hodit kopeček vanilkové zmrzliny.
Makronutrienty
73%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 415 kJ | 6 097 kJ |
Kalorická hodnota | 338 kcal | 1 457 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
48,9 g
12,4 g |
211 g
53,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,89 SVJ | 21,1 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,8 g
3,54 g |
51,1 g
15,3 g |
Bílkoviny | 6,23 g | 26,8 g |
Sůl | 0,146 g | 0,63 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů