Crumble s jablkovo-vanilkovým pudinkem
Další obměna výborné a výživné snídaně, tentokrát s plná podzimních chutí - jablka, oříšků, skořice.
- 30m
- 1 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
jablka | 100 g |
puding s příchutí vanilky, prášek | 1 lžička |
skořice mletá | 1 špetka |
ořechy pekanové | 10 g |
sušenky | 2 kusy |
hladká mouka špaldová celozrnná | 35 g |
med včelí | 1 lžíce |
máslo | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Jablko nastrouhejte nahrubo, promíchejte s pudinkovým práškem, skořicí a nahrubo nasekanými pekany. Dejte do zapékací misky.
-
Bebe sušenky nadrolte nadrobno, přisypte mouku, rozpuštěné máslo a med (nemusí být mnoho, bebe jsou dostatečně sladké). Vypracujte drobenku, kterou nasypte na jablka do misky. Pečte při 180 °C 15–20 minut. Po vytáhnutí nechejte chvíli zchládnout. Dobrou chuť.
-
Pokud byste crumble chtěli jíst jako svačinku či dezert, báječně se bude hodit kopeček vanilkové zmrzliny.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů