Coleslaw
A něco na zchlazení - moje verze coleslaw
- 1h
- 6 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hlávkové bílé zelí | 1 kus |
mrkev | 2 kusy |
cibulka jarní, sečka | 1 kus |
hořčice plnotučná | 1 lžíce |
ocet vinný bílý | 1 lžička |
pepř bílý mletý | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
avokádový olej | 1 lžíce |
jablka | 1 kus |
cukr třtinový | 1 lžička |
Postup přípravy
-
olej ocet a cukr zahřeju a vliju na posekanou a trošku promasírovanou (ručně) zeleninu, nechám ať se s tím zelenina popere sama asi 10 min. Ona to moc nedá a zkřehne. Doházím zbytek ingrediencí. Kdo chce víc krémovou konzistenci, může použít krémové tofu. Nejlépe nechat uležet do příštího dne.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů