Čokoládový tunel s malinovým krémem

Sladce nesladce

Čokoládový tunel s malinovým krémem

Dělala jsem do větší formy na chlebíček. Použít můžete jakoukoliv doma máte.

Moje recepty najdete v kuchařce nízkosacharidového pečení ???? https://www.sladcenesladce.cz/

Postup přípravy

  1. Velký plech do trouby vyložíme papírem na pečení a ještě potřeme trochu olejem. Troubu předehřejeme na 180°C. Bílky ušleháme na tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se sladidlem do pěny. Zbylé suché přísady na korpus smícháme a vmícháme k žloutkům. Nakonec opatrně vpracujeme sníh z bílků. Natřeme na připravený plech s dáme péct do trouby na 10min.

  2. Po upečení překlopíme na chladící mřížku a opatrně stáhneme papír na pečení. Po vychladnutí vložíme do formy na chlebíček, kterou si vyložíme třeba potravinovou fólií. Je jedno jak se vám to tam podaří dát, když budete muset někde rozkrojit nevadí, po vychlazení bude držet pohromadě.

  3. Na krém vyšleháme smetanu dotuha se ztužovači (nebo až na úplný konec přidáme do krému želatinu dle návodu na sáčku). Mascarpone prošleháme s malinami a vmícháme šlehačku. Krém navrstvíme do formy vyložené korpusem a překlopíme přečnívající korpus. (Pokud chceme můžeme při plnění dát doprostřed vlažnou čokoládovou ganage, kterou uděláme smícháním rozpuštěné čokolády se smetanou na šlehání v poměru 1:2) . Zarovnáme a pokud možno něčím lehce zatížíme. Dáme na několik hodin vychladit.

  4. Poté překlopíme na podložku a sundáme formu. Rozpustíme smetanu s čokoládou na hladkou ganage, tunel potřeme a nakonec posypeme kakaem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte