Čokoládový pudink - nízkosacharidový
Rychlý a jednoduchý pudink ze základních surovin, lze jej použít jako skvělou svačinku, dezertík. V lednici vydrží tento skvělý dezertík i několik dnů. Zdobit můžete šlehačkou, sekanou čokoládou a ovocem dle libosti.
- 20m
- 5 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Párty pro děti
- Primal
- Svačiny a přesnídávky
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 ml |
mléko plnotučné | 250 ml |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 40 g |
kakaový prášek, holandské kakao | 1 lžíce |
vaječný žloutek | 5 kusů |
xylitol, cukr březový | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Čokoládový krém - do kastrůlku dáme ohřát cca 80 ml mléka, do horkého nalámeme čokoládu. Čokoládu necháme změknout a pak vyšleháme s kakaovým práškem do hladkého krému.
-
V míse ušleháme do husté pěny s xylitolem 5 žloutků, přidáme čokoládový krém a zašleháme.
-
Do kastrůlku dáme vařit šlehačku se zbývajícím mlékem. Těsně před varem odstavíme z tepla a opatrně do horkého mléka zašleháme čokoládovou hmotu. Kastrůlek vrátíme na plotýnku a na mírném ohni šleháme do zhoustnutí. POZOR nevaříme klokotem, aby se žloutek nesrazil.
-
Hotový pudink sundáme z plotýnky a ještě chvilku šleháme. Necháme ještě v kastrůlku a za občasného šlehání necháme zchladnout. Vlažný pudink nalijeme do skleniček a dáme na několik hodin vychladit.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů