Rychlý a jednoduchý pudink ze základních surovin, lze jej použít jako skvělou svačinku, dezertík. V lednici vydrží tento skvělý dezertík i několik dnů. Zdobit můžete šlehačkou, sekanou čokoládou a ovocem dle libosti.
- 20m
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
200 ml |
200 ml |
250 ml |
250 ml |
40 g |
40 g |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
5 kusů |
5 kusů |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Čokoládový krém - do kastrůlku dáme ohřát cca 80 ml mléka, do horkého nalámeme čokoládu. Čokoládu necháme změknout a pak vyšleháme s kakaovým práškem do hladkého krému.
-
V míse ušleháme do husté pěny s xylitolem 5 žloutků, přidáme čokoládový krém a zašleháme.
-
Do kastrůlku dáme vařit šlehačku se zbývajícím mlékem. Těsně před varem odstavíme z tepla a opatrně do horkého mléka zašleháme čokoládovou hmotu. Kastrůlek vrátíme na plotýnku a na mírném ohni šleháme do zhoustnutí. POZOR nevaříme klokotem, aby se žloutek nesrazil.
-
Hotový pudink sundáme z plotýnky a ještě chvilku šleháme. Necháme ještě v kastrůlku a za občasného šlehání necháme zchladnout. Vlažný pudink nalijeme do skleniček a dáme na několik hodin vychladit.
Makronutrienty
31%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 071 kJ | 1 305 kJ |
Kalorická hodnota | 256 kcal | 312 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,3 g
2,67 g |
15 g
3,25 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,23 SVJ | 1,5 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21 g
11 g |
25,6 g
13,4 g |
Bílkoviny | 6,93 g | 8,44 g |
Sůl | 0,107 g | 0,13 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů