ČOKOLÁDOVÝ MOUČNÍK S KOKOSOVÝMI KULIČKAMI

Danula

ČOKOLÁDOVÝ MOUČNÍK S KOKOSOVÝMI KULIČKAMI

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
kokos sušený, strouhaný 250 g
zahuštěné kondenzované mléko slazené 350 g
vejce slepičí střední, m 1 kus
máslo 250 g
čokoláda hořká na vaření 200 g
vejce slepičí střední, m 3 kusy
cukr krystal 300 g
mléko polotučné 1,5% tuku 300 ml
vanilkový extrakt 1 lžička
hladká mouka pšeničná 300 g
kypřící prášek do pečiva 1 kus
smetana ke šlehání, šlehačka 1 kus
kokos sušený, strouhaný 0,5 hrnku

Postup přípravy

  1. Uhňácat lepivou hmotu a naolejovanýma rukama tvořit malé kuličky a ukládat je na pomaštěné velké prkénko.

  2. V kastrolku rozpustit máslo s čokoládou, důkladně promíchat a nechat vychladnout. V míse vyšlehat ručním elektrickým šlehačem celá vejce s cukrem, poté zašlehat zchladlou čokoládovou směs, vanilkovou esenci a mléko a nakonec vmíchat už jen vařečkou mouku s práškem do pečiva. Těsto nalít na velký plech (42x32cm), vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou, v pravidelných mírných rozestupech poklást kokosovými kuličkami a péct ve vyhřáté troubě cca 30 minut na 180 stupňů. Jěště horké zalít smetanou a posypat kokosem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů