Čokoládový FONDÁN!! Low Carb Dezert

Food by Heart

Tato čokoládová BOMBA je neuvěřitelně návyková a to ze zkušenosti nejen pro milovníky čokolády:-) Je to opravdu i kalorická bomba pro LC stravování ale pokud se ovládnete a rozdělíte do menších formiček na více porcí , myslím , že stojí za to jednou za čas i u LC zhřešit tímto skvělým LC dezertem:-)

Čokoládový FONDÁN!! Low Carb Dezert

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
máslo čerstvé 110 g
čokoláda hořká, 80 - 90% 100 g
vejce slepičí střední, m 2 kusy
žloutky 2 kusy
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 60 g
mouka kokosová 12 g
ořechy vlašské 2 lžíce
kakaový prášek, holandské kakao 5 g
máslo čerstvé 10 g

Postup přípravy

  1. Fígl je v pečení, aby zůstala uvnitř čokoláda krásně tekutá. Nejprve si rozpustíme 110g másla se 100g čokolády 85%. Mezitím si připravíme formičky, které pořádně a to opravdu pořádně vymažeme máslem a vysypeme kakaem, aby šel dezert krásně vyklopit. Můžeme také vymazat a vysypat jen dno formičky a po okrajích použít pečící papír. V míse šleháme 2 celá vejce a 2 žloutky do husté pěny. Postupně přisypeme 60g sladidla dle diety, pak přiléváme rozpuštěné máslo s čokoládou..Nakonec vmícháme 1PL kokosové mouky a 1-2PL posekaných oblíbených ořechů nebo loupaných mandlí. Rozdělíme do formiček a pečeme ve vyhřáté troubě na 210°C 8-12 min. Důležité je mít troubu vyhřátou opravdu na 210°C, aby se rychle začal dezert péct. Než jej vyndáte z trouby zkuste na něj prstem poklepat, měl by být tuhý po okrajích a uprostřed se třást jako puding. Výborně se k němu hodí třeba maliny nebo ostružiny pro svoji kyselejší chuť, které můžete rozmixovat a vytvořit z nich skvělou omáčku.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů