Čokoládový FONDÁN!! Low Carb Dezert
Tato čokoládová BOMBA je neuvěřitelně návyková a to ze zkušenosti nejen pro milovníky čokolády:-) Je to opravdu i kalorická bomba pro LC stravování ale pokud se ovládnete a rozdělíte do menších formiček na více porcí , myslím , že stojí za to jednou za čas i u LC zhřešit tímto skvělým LC dezertem:-)
- 30m
- 6 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Pečení
- Slavnostní tabule
- Svatba
- Valentýn
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
máslo čerstvé | 110 g |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 100 g |
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
žloutky | 2 kusy |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) | 60 g |
mouka kokosová | 12 g |
ořechy vlašské | 2 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao | 5 g |
máslo čerstvé | 10 g |
Postup přípravy
-
Fígl je v pečení, aby zůstala uvnitř čokoláda krásně tekutá. Nejprve si rozpustíme 110g másla se 100g čokolády 85%. Mezitím si připravíme formičky, které pořádně a to opravdu pořádně vymažeme máslem a vysypeme kakaem, aby šel dezert krásně vyklopit. Můžeme také vymazat a vysypat jen dno formičky a po okrajích použít pečící papír. V míse šleháme 2 celá vejce a 2 žloutky do husté pěny. Postupně přisypeme 60g sladidla dle diety, pak přiléváme rozpuštěné máslo s čokoládou..Nakonec vmícháme 1PL kokosové mouky a 1-2PL posekaných oblíbených ořechů nebo loupaných mandlí. Rozdělíme do formiček a pečeme ve vyhřáté troubě na 210°C 8-12 min. Důležité je mít troubu vyhřátou opravdu na 210°C, aby se rychle začal dezert péct. Než jej vyndáte z trouby zkuste na něj prstem poklepat, měl by být tuhý po okrajích a uprostřed se třást jako puding. Výborně se k němu hodí třeba maliny nebo ostružiny pro svoji kyselejší chuť, které můžete rozmixovat a vytvořit z nich skvělou omáčku.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů