Tato čokoládová BOMBA je neuvěřitelně návyková a to ze zkušenosti nejen pro milovníky čokolády:-)
Je to opravdu i kalorická bomba pro LC stravování ale pokud se ovládnete a rozdělíte do menších formiček na více porcí , myslím , že stojí za to jednou za čas i u LC zhřešit tímto skvělým LC dezertem:-)
- 30m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
na dezert | |
---|---|
110 g |
110 g |
100 g |
100 g |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
přírodní sladidlo (xylitol, erythritol, stévie) 60 g |
60 g |
12 g |
12 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
na vymazání formiček | |
kakaový prášek, holandské kakao 5 g |
5 g |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Fígl je v pečení, aby zůstala uvnitř čokoláda krásně tekutá.
Nejprve si rozpustíme 110g másla se 100g čokolády 85%.
Mezitím si připravíme formičky, které pořádně a to opravdu pořádně vymažeme máslem a vysypeme kakaem, aby šel dezert krásně vyklopit.
Můžeme také vymazat a vysypat jen dno formičky a po okrajích použít pečící papír.
V míse šleháme 2 celá vejce a 2 žloutky do husté pěny. Postupně přisypeme 60g sladidla dle diety, pak přiléváme rozpuštěné máslo s čokoládou..Nakonec vmícháme 1PL kokosové mouky a 1-2PL posekaných oblíbených ořechů nebo loupaných mandlí.
Rozdělíme do formiček a pečeme ve vyhřáté troubě na 210°C 8-12 min.
Důležité je mít troubu vyhřátou opravdu na 210°C, aby se rychle začal dezert péct.
Než jej vyndáte z trouby zkuste na něj prstem poklepat, měl by být tuhý po okrajích a uprostřed se třást jako puding.
Výborně se k němu hodí třeba maliny nebo ostružiny pro svoji kyselejší chuť, které můžete rozmixovat a vytvořit z nich skvělou omáčku.
Makronutrienty
36%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 859 kJ | 1 447 kJ |
Kalorická hodnota | 444 kcal | 346 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
24,9 g
5,71 g |
19,4 g
4,44 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,49 SVJ | 1,94 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
37,6 g
20,4 g |
29,3 g
15,9 g |
Bílkoviny | 7,58 g | 5,9 g |
Sůl | 0,113 g | 0,088 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů