ČOKOLÁDOVÝ DORT S PŘÍCHUTÍ POMERANČE

Veselé avokádo

Čokoláda s pomerančem báječně ladí, tento lowcarb dort by se hodil na vánoční stůl či jako dárek. @veseleavokado

ČOKOLÁDOVÝ DORT S PŘÍCHUTÍ POMERANČE

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
vajíčka 6 kusů
čokoláda hořká, 70 - 85% 60 g
máslo čerstvé 50 g
mandle mleté 160 g
kakaový prášek, holandské kakao 40 g
xylitol 2 lžíce
mascarpone 500 g
zakysaná smetana 100 g
čokoláda hořká, 70 - 85% 100 g
xylitol 1 lžíce
pomerančová tresť, esence 1 lžička
mascarpone 250 g
zakysaná smetana 200 g
xylitol 1 lžíce
vanilkový extrakt 0,5 lžičky
čokoláda hořká, 70 - 85% 20 g
máslo čerstvé 1 lžička
pomeranč 0,5 kusu
ořechy lískové 10 g

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 170- 180°C. Formu vymažeme máslem a vysypeme mandlovou moukou nebo vyložíme pečícím papírem. Mleté mandle s kakaem prosejeme. Čokoládu s máslem rozpustíme.

  2. Vejce vyšleháme se sladidlem do pěny a jemně vmícháme vychladlé rozpuštěné máslo s čokoládou. Za pomocí karty nebo metličky přimícháme i prosáté kakao s moukou. Nalijeme do připravené formy a pečeme cca 30min. Upečený korpus poznáme tak, že do něj zapíchneme špejli a těsto se na ni nelepí. Po úplném vychladnutí prokrojíme na 4 části.

  3. ČOKO KRÉM Mascarpone, sladidlo a smetanu vyšleháme a postupně přilijeme rozpuštěnou čokoládu - ne horkou! Ochutíme pomerančovým aroma dle vlastni chuti. Dort promažeme krémem a dáme vychladit.

  4. SMETANOVÝ KRÉM Mascarpone, sladidlo, zakysanou smetanu vyšleháme a ochutíme vanilkovou esencí. Vychladlý dort omažeme krémem tak, aby nebyla vidět čokoládová vrstva. Necháme vychladit.

  5. Dort ozdobíme rozpuštěnou čokoládou, tak aby vždy z kraje ztekla. Lze na to použít sáček a nebo lžičku. Posypeme oříšky, ozdobíme pomerančem a pomerančovou kůrou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů