Pro každého kdo miluje čokoládu, krásně vláčný čokoládový dort doplněn tvarohem a malinami v low carb variantě.
- 5h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
vajíčka, hořké čokolády (použito 75% čokolády, záleží na vaší chuti, jakou čokoládu použijete, takový budete mít dort od hořkého po sladké), tučné tvarohy, maliny, erythriol či jiné sladidlo, špetka soli | |
---|---|
6 kusů |
6 kusů |
2 kusy |
2 kusy |
250 g |
250 g |
10 g |
10 g |
1 špetka |
1 špetka |
500 g |
500 g |
Postup přípravy
-
Trouchu předehřejeme na 250°C a připravíme si formu, kterou vysteleme pečícím papírem. Čtyři čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Vajíčka si oddělíme. Z bílků se špetkou soli vyšleháme hustý sníh. Žloutky přidáme k rozpuštěné čokoládě a pomalu smísíme, následně vmícháme postupně i sníh. Směs nalijeme do formy a pečeme cca 10 minut ve vyhřáté troubě, dort je uprostřed vláčný. Necháme vychladnout a uložíme do lednice, kde ztuhne. Připravíme si krém: 2 tvarohy rozmícháme se 2 polévkovými lžícemi erythritu či jiného sladidla. Po vychladnutí (klidně přes noc) vyndáme dort z lednice, namažeme tvarohem a polijeme poslední čokoládou, kterou si rozpustíme ve vodní lázni. Posypeme malinami a můžeme podávat.
Makronutrienty
47%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 078 kJ | 1 472 kJ |
Kalorická hodnota | 258 kcal | 352 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
21,2 g
15,4 g |
29 g
21,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,12 SVJ | 2,9 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,2 g
10,4 g |
22,1 g
14,3 g |
Bílkoviny | 7,89 g | 10,8 g |
Sůl | 0,17 g | 0,232 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů