Čokoládový dort bez cukru a mouky

Hela De

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Čokoládový dort bez cukru a mouky

Vynikající čokoládový nízkosacharidový (low carb) dort. Pokud jste zastánci přísnější keto verze nebo máte nastavený nižší limit sacharidů, raději nahraďte hroznové víno například borůvkami, které jsou pro nízkosacharidové stravování vhodnější a mají nižší glykemický index i obsah sacharidů.

Postup přípravy

  1. Všechny suché suroviny smícháme v misce dohromady.

    V druhé misce měkké máslo vyšleháme do pěny s řeckým jogurtem.

    Ve třetí misce vyšleháme bílky s troškou soli do tuhého sněhu a přidáme žloutky. Opět šleháme.

  2. Smícháme dohromady vajíčka s máslovou pěnou a promícháme.

    Celou misku suché směsi nasypeme do mokré (máslo, vejce) a zamícháme.

    Nalejeme do máslem vymazané a kokosem vysypané dortové formy.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů cca 45 min. Vychladlý prokrojíme na dva díly.

  4. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a necháme ji lehce vychladnout.

    Vyšleháme šlehačku do husté pěny, přišleháme mascarpone a čokoládu do hladkého krému.

  5. Polovinu krému natřeme na plát, přiklopíme a dozdobíme zbytkem krému.

    Vrch ozdobíme vínem, fíky, mandlemi či jiným ovocem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte