Čokoládový cheesecake - dort - nízkosacharidový, LC
Tento nízkosacharidový cheesecake má úžasnou čokoládovou chuť. Pokud nejste příznivci nízkosacharidového stravování, klidně si jej upečte také - jen místo xylitolu použijte trochu třtinového cukru. Já měla formu o průměru 17 cm. Můžete ho upéct také místo dortu, ozdobit krémem a ovocem, věřte, že bude všem chutnat.
- 2h:15m
- 8 porcí
- středně obtížné
- Dorty
- Evropská
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Párty
- Pečení
- Slavnostní tabule
- Vánoce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
máslo čerstvé | 20 g |
ořechy vlašské mleté | 50 g |
kakaový prášek, holandské kakao | 1 lžíce |
chia semínka | 20 g |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 100 g |
čerstvý krémový sýr | 240 g |
xylitol, cukr březový | 2 lžíce |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
kakaový prášek, holandské kakao | 1 lžíce |
bílý jogurt řeckého typu | 120 g |
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
smetana na vaření | 40 g |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 30 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 80 g |
Postup přípravy
-
Vyndejte z lednice všechny ingredience alespoň jednu až dvě hodiny před přípravou koláče, aby se ohřály na pokojovou teplotu. Do dortové formy dejte na dno pečící papír. Korpus - všechny suroviny důkladně promíchejte prsty a namačkejte do formy. Korpus předpečte cca 15 minut při 160C.
-
Rozehřejte čokoládu. Vyšlehejte sýr s jogurtem, přidejte vanilku, cukr, kakao. Nakonec lehce zašlehejte smetanu, vajíčko a vmíchejte rozpuštěnou čokoládu.
-
Směs nalijte do formy, důkladně zabalte spodní část formy alobalem a formu ponořte do nádoby s horkou vodou tak, aby byla forma ponořena cca 2 - 3 cm ve vodě a zároveň, aby voda nepřetekla nad alobalem. Pečení v páře zajistí tu správnou krémovou konzistenci čokoládového krému.
-
Pečte při teplotě 160C cca 55 - 60 minut. Poté troubu vypněte, pootevřete dvířka a cheesecake nechte ještě 1 hodinu v troubě.
-
Koláč vyndejte z trouby a polijte rozpuštěnou čokoládou, dejte do chladu ztuhnout. Krájejte nejlépe druhý den.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů