Čokoládový cheesecake - dort - nízkosacharidový, LC

Jogínka

Tento nízkosacharidový cheesecake má úžasnou čokoládovou chuť. Pokud nejste příznivci nízkosacharidového stravování, klidně si jej upečte také - jen místo xylitolu použijte trochu třtinového cukru. Já měla formu o průměru 17 cm. Můžete ho upéct také místo dortu, ozdobit krémem a ovocem, věřte, že bude všem chutnat.

Čokoládový cheesecake - dort - nízkosacharidový, LC

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
máslo čerstvé 20 g
ořechy vlašské mleté 50 g
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce
chia semínka 20 g
čokoláda hořká, 80 - 90% 100 g
čerstvý krémový sýr 240 g
xylitol, cukr březový 2 lžíce
vanilkový extrakt 1 lžička
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce
bílý jogurt řeckého typu 120 g
vejce slepičí střední, m 1 kus
smetana na vaření 40 g
čokoláda hořká, 80 - 90% 30 g
smetana ke šlehání, šlehačka 80 g

Postup přípravy

  1. Vyndejte z lednice všechny ingredience alespoň jednu až dvě hodiny před přípravou koláče, aby se ohřály na pokojovou teplotu. Do dortové formy dejte na dno pečící papír. Korpus - všechny suroviny důkladně promíchejte prsty a namačkejte do formy. Korpus předpečte cca 15 minut při 160C.

  2. Rozehřejte čokoládu. Vyšlehejte sýr s jogurtem, přidejte vanilku, cukr, kakao. Nakonec lehce zašlehejte smetanu, vajíčko a vmíchejte rozpuštěnou čokoládu.

  3. Směs nalijte do formy, důkladně zabalte spodní část formy alobalem a formu ponořte do nádoby s horkou vodou tak, aby byla forma ponořena cca 2 - 3 cm ve vodě a zároveň, aby voda nepřetekla nad alobalem. Pečení v páře zajistí tu správnou krémovou konzistenci čokoládového krému.

  4. Pečte při teplotě 160C cca 55 - 60 minut. Poté troubu vypněte, pootevřete dvířka a cheesecake nechte ještě 1 hodinu v troubě.

  5. Koláč vyndejte z trouby a polijte rozpuštěnou čokoládou, dejte do chladu ztuhnout. Krájejte nejlépe druhý den.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů