Čokoládový arašídový nugát

Kateřina Gallinová

Recept na čokoládový arašídový nugát je rychlý a jednoduchý, s minimem zašpiněného nádobí. Je to kalorická bomba, to nepopírám. Ale moc dobrá a někdy je přesně toto potřeba. Uspokojit relativně zdravě svoje chutě a pokračovat dál. Nicméně tím vás nechci nijak nabádat k zajídání stresu. Stejně to většinou dlouhodobě nepomáhá. I když já sama při pocuchaných nervech spíš chuť k jídlu ztrácím. A mlsám pak později, v klidu.

Čokoládový arašídový nugát

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
čokoláda hořká, 90 - 100% 25 g
máslo 25 g
arašídové máslo, krém 75 g
lesní ovoce směs mražená 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Máslo a čokoládu společně rozehřejte v hrnečku v mikrovlnné troubě (v průběhu nemusíte surovinami míchat) a nebo za stálého míchání v kastrůlku při mírném výkonu plotýnky. Nevařte, jen ohřejte do rozpuštění.

  2. K rozpuštěnému máslu s čokoládou přidejte arašídový krém a vše dohladka rozmíchejte.

  3. Nugát podávejte dle svých preferencí vlažný či vychlazený, doplněný trochou ovoce s nížkým obsahem sacharidů.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů