Čokoládový arašídový nugát
Recept na čokoládový arašídový nugát je rychlý a jednoduchý, s minimem zašpiněného nádobí. Je to kalorická bomba, to nepopírám. Ale moc dobrá a někdy je přesně toto potřeba. Uspokojit relativně zdravě svoje chutě a pokračovat dál. Nicméně tím vás nechci nijak nabádat k zajídání stresu. Stejně to většinou dlouhodobě nepomáhá. I když já sama při pocuchaných nervech spíš chuť k jídlu ztrácím. A mlsám pak později, v klidu.
- 5m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
čokoláda hořká, 90 - 100% | 25 g |
máslo | 25 g |
arašídové máslo, krém | 75 g |
lesní ovoce směs mražená | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Máslo a čokoládu společně rozehřejte v hrnečku v mikrovlnné troubě (v průběhu nemusíte surovinami míchat) a nebo za stálého míchání v kastrůlku při mírném výkonu plotýnky. Nevařte, jen ohřejte do rozpuštění.
-
K rozpuštěnému máslu s čokoládou přidejte arašídový krém a vše dohladka rozmíchejte.
-
Nugát podávejte dle svých preferencí vlažný či vychlazený, doplněný trochou ovoce s nížkým obsahem sacharidů.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů