Pečiem, pečieš, pečieme
- 2h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
6 kusů |
6 kusů |
180 g |
180 g |
60 ml |
60 ml |
60 ml |
60 ml |
170 g |
170 g |
kakaový prášek, holandské kakao 20 g |
20 g |
20 g |
20 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 špetka |
1 špetka |
Krém | |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
50 g |
50 g |
4 lžíce |
4 lžíce |
Poleva | |
100 g |
100 g |
150 g |
150 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Na ozdobu | |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
6 kusů |
6 kusů |
4 kusy |
4 kusy |
Postup přípravy
-
Oddelíme si žĺtky a bielka, bielka s cukrom vyšľaháme dotuha a postupne zašľaháme po jednom žĺtka, pridáme olej a vodu. Múku si zmiešame s PDP, soľou , kakaom a makom a preosiatu zmes zľahka vmiešame do cesta. Pečieme 45 min pri teplote 180 °.
-
Roztopíme si čokoládu vo vodnom kúpeli a pripravíme si krém vymiešaním všetkých surovín a dáme stuhnúť do chladničky.
Vychladený korpus si rozrežeme na 2-3 časti a plníme striedavo plát –lesné ovocie-krém-plát.
-
Navrch dáme ganache polevu (roztopíme čokoládu, pridáme smotanu a miešame pokiaľ sa pekne nespoja a vmiešame trošku masla) a dozdobíme
Makronutrienty
51%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 961 kJ | 2 467 kJ |
Kalorická hodnota | 230 kcal | 590 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
20,8 g
11,5 g |
53,5 g
29,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,08 SVJ | 5,35 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,6 g
6,94 g |
37,5 g
17,8 g |
Bílkoviny | 5,07 g | 13 g |
Sůl | 0,202 g | 0,517 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů