Vynikající a jednoduchý nízkosacharidový (low carb) dezert.
- 45m
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
100 g |
100 g |
130 g |
130 g |
2 kusy |
2 kusy |
100 g |
100 g |
120 g |
120 g |
30 g |
30 g |
30 g |
30 g |
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Omyté jahody dejte do mísy a rozmixujte tyčovým mixérem. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a obsah vyškrábněte nožem. Přidejte k jahodám.
-
Máslo s čokoládou rozpusťte ve vodní lázni a nechte trochu vychladnout. Přidejte k jahodám a zamíchejte. Zašlehejte vejce, sůl a vmíchejte nasekané oříšky. Nakonec přidejte mandlovou mouku, kakao a prášek s vinným kamenem. Všechno ještě naposledy promíchejte.
-
Formu vyložte pečícím papírem. Hotové těsto přesuňte do formy a pečte při 180st. 25-30 minut.
Ať se povede.
Makronutrienty
23%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 892 kJ | 1 208 kJ |
Kalorická hodnota | 452 kcal | 289 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,1 g
5,82 g |
9,67 g
3,71 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,51 SVJ | 0,967 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
41,1 g
15,6 g |
26,3 g
9,94 g |
Bílkoviny | 9,45 g | 6,03 g |
Sůl | 0,322 g | 0,205 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů