Myslím si, že avokádo s kakaem je naprosto skvělá kombinace. V chladničce by měly lanýže, teoreticky, vydržet alespoň dva dny, ale nedostaly k tomu sebemenší šanci. Pokud vám ale avokádo v žádné podobě nechutná, určitě si tady na Jídelním plánu najdete čokoládové lanýže, truffles či kuličky z jiných surovin.
- 15m
- 4 porce
- jednoduché
Postup přípravy
-
Avokádo rozkrojte na polovinu, vyndejte pecku a dužninu ze slupky vydlabejte lžící. Do vyšší užší nádoby vložte dužninu z avokáda a dohladka ji rozmixujte.
-
V silnostěnném kastrůlku při velmi slabém výkonu plotýnky nebo na vodní lázni rozpusťte čokoládu, přilijte ji k rozmixovanému avokádu a důkladně spolu promíchejte.
-
Pokud je čokoládovo-avokádová hmota příliš měkká, aby z ní šly tvarovat kuličky, uložte ji na chvíli do chladničky. Poté lžičkou části hmoty odebírejte a pomocí dlaní tvořte kuličky a obalujte je v kakaovém prášku. Skladujte v chladničce a brzy spotřebujte.
Makronutrienty
30%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 326 kJ | 1 197 kJ |
Kalorická hodnota | 317 kcal | 286 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,3 g
2,96 g |
13,9 g
2,68 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,53 SVJ | 1,39 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
28,5 g
12,4 g |
25,8 g
11,2 g |
Bílkoviny | 6,53 g | 5,89 g |
Sůl | 0,02 g | 0,018 g |
Alergeny
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů