Čokoládovo-avokádové lanýže
Myslím si, že avokádo s kakaem je naprosto skvělá kombinace. V chladničce by měly lanýže, teoreticky, vydržet alespoň dva dny, ale nedostaly k tomu sebemenší šanci. Pokud vám ale avokádo v žádné podobě nechutná, určitě si tady na Jídelním plánu najdete čokoládové lanýže, truffles či kuličky z jiných surovin.
- 15m
- 4 porce
- jednoduché
- Bez tepelné úpravy
- Cukroví
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Paleo
- Primal
- Rostlinný původ
- Valentýn
- Vánoce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
avokádo | 1 kus |
čokoláda hořká, 90% | 125 g |
kakaový prášek nepražený | 4 lžíce |
Postup přípravy
-
Avokádo rozkrojte na polovinu, vyndejte pecku a dužninu ze slupky vydlabejte lžící. Do vyšší užší nádoby vložte dužninu z avokáda a dohladka ji rozmixujte.
-
V silnostěnném kastrůlku při velmi slabém výkonu plotýnky nebo na vodní lázni rozpusťte čokoládu, přilijte ji k rozmixovanému avokádu a důkladně spolu promíchejte.
-
Pokud je čokoládovo-avokádová hmota příliš měkká, aby z ní šly tvarovat kuličky, uložte ji na chvíli do chladničky. Poté lžičkou části hmoty odebírejte a pomocí dlaní tvořte kuličky a obalujte je v kakaovém prášku. Skladujte v chladničce a brzy spotřebujte.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů