Čokoládové vafle z kokosu a lískových oříšků

Kateřina Gallinová

Původně jsem chtěla vyzkoušet čokoládové vafle z bílé Cukrfree kuchařky (knížku doporučuju si pořídit, je perfektní), ale doma se jaksi nenalézalo mandlové "máslo", jen kokosové a i toho bylo málo. Takže nakonec vznikly trochu jiné nízkosacharidové vafle než ty plánované, ale přesto chutnaly skvěle.

Čokoládové vafle z kokosu a lískových oříšků

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
čokoláda hořká, 90 - 100% 30 g
kokosmus, kokosové máslo 65 g
vejce slepičí střední, m 3 kusy
mouka lískooříšková 25 g
kokosový krém 200 g
lesní ovoce směs mražená 100 g
kypřící prášek do pečiva 1 lžička

Postup přípravy

  1. Na vodní lázni, nebo pokud máte dobře regulovatelnou varnou desku, tak přímo v kastrůlku na plotně, pomalu rozehřejte čokoládu, vmíchejte do ní kokosové "máslo" a poté vejce. Nakonec zapracujte lískooříškovou mouku smíchanou s bezfosfśtovým práškem do pečiva.

  2. Do rozpáleného vaflovače rozprostřete polovinu těsta, zaklopte ho a vafli usmažte. Jelikož je těsto poměrně tučné, nejspíš nebudete muset vaflovač vymazávat. Pomocí kuchyňských kleští hotovou vafli vyndejte a stejným způsobem usmažte i vafle ze zbylého těsta.

  3. Hotové vafle podávejte s na "šlehačku" vyšlehaným kokosovým krémem (v lednici ztuhlou části kokosového mléka bez aditiv) a drobným bobulovitým ovocem. Místo kokosové "šlehačky" můžete navrch použít kravskou šlehačku, řecký jogurt, tvaroh, zakysanou smetanu či kokosový jogurt.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů