Čokoládové vafle z kokosu a lískových oříšků
Původně jsem chtěla vyzkoušet čokoládové vafle z bílé Cukrfree kuchařky (knížku doporučuju si pořídit, je perfektní), ale doma se jaksi nenalézalo mandlové "máslo", jen kokosové a i toho bylo málo. Takže nakonec vznikly trochu jiné nízkosacharidové vafle než ty plánované, ale přesto chutnaly skvěle.
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
čokoláda hořká, 90 - 100% | 30 g |
kokosmus, kokosové máslo | 65 g |
vejce slepičí střední, m | 3 kusy |
mouka lískooříšková | 25 g |
kokosový krém | 200 g |
lesní ovoce směs mražená | 100 g |
kypřící prášek do pečiva | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Na vodní lázni, nebo pokud máte dobře regulovatelnou varnou desku, tak přímo v kastrůlku na plotně, pomalu rozehřejte čokoládu, vmíchejte do ní kokosové "máslo" a poté vejce. Nakonec zapracujte lískooříškovou mouku smíchanou s bezfosfśtovým práškem do pečiva.
-
Do rozpáleného vaflovače rozprostřete polovinu těsta, zaklopte ho a vafli usmažte. Jelikož je těsto poměrně tučné, nejspíš nebudete muset vaflovač vymazávat. Pomocí kuchyňských kleští hotovou vafli vyndejte a stejným způsobem usmažte i vafle ze zbylého těsta.
-
Hotové vafle podávejte s na "šlehačku" vyšlehaným kokosovým krémem (v lednici ztuhlou části kokosového mléka bez aditiv) a drobným bobulovitým ovocem. Místo kokosové "šlehačky" můžete navrch použít kravskou šlehačku, řecký jogurt, tvaroh, zakysanou smetanu či kokosový jogurt.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů