Původně jsem chtěla vyzkoušet čokoládové vafle z bílé Cukrfree kuchařky (knížku doporučuju si pořídit, je perfektní), ale doma se jaksi nenalézalo mandlové "máslo", jen kokosové a i toho bylo málo. Takže nakonec vznikly trochu jiné nízkosacharidové vafle než ty plánované, ale přesto chutnaly skvěle.
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
30 g |
30 g |
65 g |
65 g |
3 kusy |
3 kusy |
25 g |
25 g |
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Na vodní lázni, nebo pokud máte dobře regulovatelnou varnou desku, tak přímo v kastrůlku na plotně, pomalu rozehřejte čokoládu, vmíchejte do ní kokosové "máslo" a poté vejce. Nakonec zapracujte lískooříškovou mouku smíchanou s bezfosfśtovým práškem do pečiva.
-
Do rozpáleného vaflovače rozprostřete polovinu těsta, zaklopte ho a vafli usmažte. Jelikož je těsto poměrně tučné, nejspíš nebudete muset vaflovač vymazávat. Pomocí kuchyňských kleští hotovou vafli vyndejte a stejným způsobem usmažte i vafle ze zbylého těsta.
-
Hotové vafle podávejte s na "šlehačku" vyšlehaným kokosovým krémem (v lednici ztuhlou části kokosového mléka bez aditiv) a drobným bobulovitým ovocem. Místo kokosové "šlehačky" můžete navrch použít kravskou šlehačku, řecký jogurt, tvaroh, zakysanou smetanu či kokosový jogurt.
Makronutrienty
14%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 753 kJ | 5 155 kJ |
Kalorická hodnota | 419 kcal | 1 232 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,59 g
5,05 g |
22,3 g
14,9 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,759 SVJ | 2,23 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
39,3 g
28,9 g |
116 g
84,8 g |
Bílkoviny | 7,88 g | 23,2 g |
Sůl | 0,297 g | 0,873 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů