Čokoládové tyčinky - LC
Krásně tyto nízkosacharidové tyčinky vypadají a skvěle chutnají.
- 2h
- 14 porcí
- středně obtížné
- Cukroví
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Mražení a chlazení
- Oslava
- Pečení
- Vánoce
- Vaříme ze základu
- Velikonoce
Suroviny pro 14 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 2 kusy |
chia semínka | 1 lžíce |
mandle | 100 g |
lískové oříšky | 100 g |
slunečnicová semínka | 50 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 300 ml |
xylitol, cukr březový | 80 g |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
želatina | 1 lžíce |
čokoláda hořká, 70 - 85% | 100 g |
máslo čerstvé | 50 g |
maliny sušené mrazem | 2 g |
kokos sušený, strouhaný | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Ořechy a semínka rozmixujeme v sekáčku nahrubo. Přidáme do mísy, kde jsme rozmíchali vajíčka s chia.
-
Necháme chvíli nabobtnat, přendáme do menšího pekáčku a pečeme asi 10 minut/170°C. Korpus bude pevný a tvrdý.
-
Krém: šlehačku přivedeme k varu, přidáme sladidlo, extrakt a necháme probublávat na mírném plameni asi 15 minut.
-
Mezitím si připravíme želatinu, kterou namočíme do 150 ml , po nabobtnání dáme do mikrovlnky na 1 minutu ohřát. Teplou želatinu vmícháme do šlehačky a dáme chvíli vychladit.
-
Krém vylijeme na korpus a dáme vychladit, dokud neztuhne. Čokoládu rozpustíme v másle a navrstvíme na krém. Uhladíme, posypeme malinami a kokosem.
-
Dáme na hodinu do mrazáku a krájíme na úhledné tyčinky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů